Zuiver groen: zuurstoffabriek en luchtreiniger

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van hun gezondheid en als florist kan je daar gericht op inspelen. Waarom afficheer je de heilzame werking van bepaalde groenbloeiers niet? De familie van de zuiver groene planten fungeert als persoonlijke zuurstoffabriek én als luchtzuiveraar. Geen wonder dat dit ecosysteem is uitgeroepen tot stijltrend én tot woonplant van de maand oktober.

Gevaarlijk 

De tochthond ligt voor de deur, sommigen stoken zich bibberend blauw en liefst plakken velen de ramen nog af tegen de buitenkou. Gevolg: in de herfst en de winter is ventilatie plots geen topic meer. Een familiefeest voor al die kleine virusjes en bacteriën! Niet enkel mensen met chronische last aan de luchtwegen, zoals allergieën of astma, zijn gebaat bij een zuivere woonomgeving. Ook wie niet aldoor tranend of snotterend door de huiskamer loopt, ademt zonder het te beseffen ongezonde stoffen in.

Van de muurverf tot de laminaten vloer, van de maatkast in MDF-plaat tot het kookeiland uit melamine. Een moderne woning ‘ademt’ chemische stoffen uit:

Geef een reactie