Dries Van Noten: The Making of Iced Flowers by Azuma Makoto

Remember the iced flowers at Dries Van Noten? Watch the process by Azuma Makoto and revisit the collection here: http://bof.bz/fzla308zDrK

Posted by The Business of Fashion on Mittwoch, 1. Februar 2017

[VIDEO] Dries Van Noten ontroert met ijsbloemen

Dries Van Noten stelde in september zijn lente-zomercollectie 2017 voor in Parijs. Naar goede gewoonte hoorde daar ook een adembenemend decor bij. Deze keer liet hij zijn collectie vergezellen door gigantische ingevroren bloemstukken, die tijdens de show stilletjes aan ontdooiden op de tonen van – hoe kan het ook anders?- ‘Frozen’ van Madonna.  

Het publiek kwam ogen te kort om het schouwspel volledig in zich op te nemen. De catwalk telde maar liefst 23 verschillende florale ijssculpturen waarin bijna 100 verschillende zeldzame bloemen verwerkt waren. De ingevroren bloemen waren dé eyecatcher van het defilé. De florale creatie was van de hand van de Japanse bloemenkunstenaar Azuma Makoto, met wie Van Noten al eerder samenwerkte. Voor het defilé van zijn lente-en zomercollectie 2017 had Van Noten aan Makoto gevraagd om zijn “Iced Flowers” show van Tokio nog eens over te doen.

Huzarenstukje
Makoto vloog van Tokio naar een Amsterdamse bloemenmarkt om de bloemen te selecteren. Daarna ging hij ermee aan de slag in België. De bloemencreaties werden vervolgens een week lang ingevroren. Daarna werden ze van België naar de Franse hoofdstad gebracht in koelwagens. “De bloemen waren nog mooier in de ijsblokken door het schitterende samenspel met luchtbelletjes en licht”, meent Matoko. Daar de originele “Iced Flowers” zich nog op experimenteel ijs begaven, vindt de Japanse bloemenkunstenaar dat zijn werk voor Van Noten een stuk sterker en matuurder geworden is.

Geef een reactie