Thuiskomen in Lier

Van schilder naar florist, het was eindelijk thuiskomen voor Jan. In zijn bloemenwinkel ‘Fleurdeco’ in Lier presenteert hij verfijnde boeketten en bloemstukken naast kleur- en interieuradvies. Zo combineert hij het beste van twee werelden.

In juni vorig jaar startte Jan zijn eigen bloemenzaak Fleurdeco in Lier. Na 16 jaar te werken als schilder in een familiezaak, wou hij iets helemaal anders gaan doen. Jan was altijd al gepassioneerd door bloemen, ging vaak naar bloemenwinkels om er bloemen te kopen en zelf bloemstukken te maken. De opleiding tot florist bij Syntra in Antwerpen boeide hem wel. Tijdens de opleiding werd het voor hem helemaal duidelijk. Als florist kon hij zijn creativiteit kwijt. In zijn vorig beroep bleven die talenten eerder onbenut. Hier kan hij het beste van die twee werelden combineren.

Hoe start je uit het niets een eigen bloemenzaak? Daar is een flinke portie durf voor nodig. Jan had er goed over nagedacht. Gewapend met een map vol foto’s van bloemstukken ging hij prospecteren bij begrafenisondernemers. Waar was er momenteel vraag naar? Zo ging de bal aan het rollen en dankzij die contacten kwam hij in Lier terecht waar hij ook een geschikt pand vond.

Geef een reactie