Chrysantenfestival

Datum/Uur - za 14 okt - zo 22 okt (0:00 )
Categorie - Event
Locatie - Japanse tuin
Adres - Gouverneurs Verwilgensingel 23, 3500 Hasselt (België)

Tussen 14 en 22 oktober vindt het “Chrysantenfestival” (Kikumatsuri) plaats in de Japanse Tuin van Hasselt. Veel mensen denken in die periode aan de prachtige, kleurrijke bladeren van de herfst, maar ook de chrysanten die dan net beginnen te bloeien zijn prachtig. 

Van oudsher vieren Japanners de bloei van de chrysanten als het begin van de herfst. Ze versieren parken en tempels met mooie chrysantencombinaties. De chrysant of Kiku is ook de nationale bloem in Japan en het symbool van de Japanse keizer. Het belang van de chrysant in Japan wordt op verschillende manieren duidelijk. Zo werden Japanse wapenschilden gemaakt met het beeld van de chrysant, als symbool van een lang leven. Vandaag offeren veel studenten nog steeds een chrysanten krans aan de shinto-goden in de hoop te kunnen slagen voor hun examens.

De bezoekers van het Chrysantenfestival in de Japanse Tuin zullen genieten van verschillende bloemencreaties met echte Belgian Mums, de befaamde Belgische bolchrysant. Je stapt binnen in een fabelachtige bloemenwereld. Bovendien brengt de kweker van Belgian Mums ook zijn chrysantenbier mee naar de Tuin. Het bier bevat een delicaat extract geraffineerd uit chrysantenbloemblaadjes, wat het zijn unieke smaak geeft.

Google Map - Gouverneurs Verwilgensingel 23, 3500 Hasselt (België)
Kaart wordt geladen...