European Master Certification komt naar Brugge

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 maart strijkt de European Master Certification neer in Brugge. Geïnteresseerden kunnen de eerste module van deze gerenommeerde cursus in de West-Vlaamse hoofdstad volgen. Ben jij creatief, ambitieus en gemotiveerd? Dan is deze opleiding onder leiding van Tomas De Bruyne misschien iets voor jou.

De opleiding bestaat uit drie modules. In het eerste deel krijgen de floristen basisvaardigheden en -kennis mee. In de tweede module staat zelfstudie centraal. De studenten moeten opdrachten vervullen waarop ze beoordeeld worden. Op basis van die commentaar en zelfreflectie moeten ze vervolgens een theoretische analyse van hun werk aanleveren. Tijdens die module moeten ze ook de nomenclatuur van de flora onder de knie zien te krijgen. Tijdens het derde deel ligt de lat nog wat hoger. De studenten leren hoe ze hun vergaarde vaardigheden en kennis op een creatief en functioneel blaadje kunnen presenteren. Module drie wordt traditioneel afgesloten door het eindexamen.

Sinds kort zijn ook drie Belgen EMC-diplomahouders. Agna Maertens, Ilse Palmaers en Regine Motmans (Artistiek directeur van Fleuramour) behaalden recent hun certificaat.

De meerwaarde van de opleiding volgens Motmans? “Je leert bloemwerk te ontleden. Je merkt op wat er verkeerd is aan een creatie, maar kan het vaak niet duiden. Dat leer je tijdens de opleiding. Daarenboven krijg je een sterke theoretische basis mee met een heleboel regels. In de laatste module leer je hoe je tegen die regels kan ingaan. Dat vond ik heel fijn.”

Zin om je horizon te verruimen, je vakkennis te verbreden en je in je stiel te verdiepen? Wees er dan zeker bij van 13 tot en met 17 maart 2017 in Brugge! Mailen voor info en vragen kan naar belgium@emcprogram.com?

Info- emcprogram.com

 

Eén gedachte over “European Master Certification komt naar Brugge

  • 25 feb 2017 om 07:37
    Permalink

    eigenlijk zou iemand die “afstudeert” als florist dit allemaal moeten beheersen ; scoren onze opleidingen dan ondermaats ? wordt het geen tijd dat “florist” een beschermd beroep wordt en dat de toch wel dure opleidingen gescreend worden op kwaliteit. Bravo voor het emcprogram voor dit waardevol initiatief !

    Beantwoorden

Geef een reactie