De Woonplanten van 2018 zijn bekend

De PR-campagne ‘Woonplant van de Maand’ wordt ook in 2018 voortgezet. Met deze campagne laten we het brede en diepe assortiment van kamerplanten zien en kunnen we de pers en de consumenten elke maand nieuwtjes over planten vertellen. Met als doel dat consumenten ervan overtuigd raken dat je je lekkerder voelt met planten om je heen en daardoor meer planten gaan kopen. Bovendien bieden we hiermee de handel en de verkooppunten een jaarrond programma om op in te haken.

 

Hoe worden de producten geselecteerd?

De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met de productspecialisten van Royal FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden om zodoende zoveel mogelijk productgroepen te bedienen. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (1 à 2 seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien bekijken we of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

 

Plandtenlijst 2018

 1. Januari      Dracaena
 2. Februari    Winterbloeiers (Primula obconica, Senecio cruentus, Jasminum)
 3. Maart          Voorjaarsbrengers (Narcis, Muscari, Hyacinth, Tulp, Fritellaria)
 4. April            Hortensia
 5. Mei               Zen Planten (Bonsai, Ficus Ginseng, Dracaena lucky bamboo)
 6. Juni             Potchrysant
 7. Juli              Vette planten (succulenten)
 8. Augustus   Scindapsus
 9. September Vlinderorchidee
 10. Oktober      Groene dierenvrienden (Chlorophytym, Cyperus, kattegras, Beaucarnea, bamboe
 11. November  Rhipsalis
 12. December  Anthurium
De lijst wordt nu al bekend gemaakt om de verschillende verkoopkanalen en producenten voldoende tijd te geven vooruit te plannen en hen te stimuleren eigen verkoopacties te ontwikkelen om zo optimaal te profiteren van alle aandacht.

Geef een reactie