De bloemen van Emma

Op het stationsplein in Geraardsbergen opende Emma acht maanden geleden haar eigen bloemenwinkel. Van politieagente bij de metrobrigade en docent terrorismebestrijding naar florist is op zijn minst een heel ongewoon parcours. Tussen haar bloemen en creaties heeft ze pas het gevoel mensen echt te kunnen helpen. Missie geslaagd, als iemand glunderend de winkel weer buiten stapt.

Wat een mooi en moedig verhaal? Op stap gaan voor Fleur Magazine is altijd een verrassing. De verhalen zijn steeds anders. Rode draad doorheen de ‘Collegiale groeten’ is hun passie voor bloemen. ‘Bloemen Emma’ in Geraardsbergen is het verhaal van beginnend florist Emma. Vijf jaar geleden verhuisde Emma van het gemoedelijke Wenduine aan de kust naar Geraardsbergen. Inderdaad, om haar liefde te volgen. Acht maanden geleden ruilde ze haar drukke en veeleisende carrière bij de politie in Brussel om voor haar droom: een eigen bloemenzaak.

Advertising

‘Ik heb 30 jaar aan de polders tussen de velden gewoond, maar enkele kilometers van het strand. Ik werkte in Brussel bij de Metrobrigade en was – als rechterhand van de commissaris – verantwoordelijk voor de virtuele patrouille met camera’s in de Brusselse metro. De terroristische aanslagen in Zaventem gaven de doorslag om mijn

Geef een reactie